“صفحه مورد نظر پیدا نشد.”، این بدترین پیامی است که کاربران سایت میبینند. اگر متوجه وجود خطای 404 شدید، پیش از رفع خطا، باید علت یابی کنید. ارور 404 دلایل بسیاری دارد، هر کدام از این دلایل را همینجا، در همین مقاله بررسی میکنیم. اگر افزایش رتبه سایت در صفحه نتایج گوگل، دغدغه شما هست، باید بدانید لینک شکسته چیست؟ چطور از بروز آن جلوگیری کنید؟ و مهمتر از همه، چطور در کمتر از چند دقیقه 404 Error را رفع کنید؟ در این مقاله به تمام پرسشها پاسخ میدهیم.
خطای 404 چیست؟
در این بخش، از نگاهی دیگر به این پرسش پاسخ میدهیم که خطای 404 چیست؟ لینک شکسته، ارور 404، not found 404 و صفحه یافت نشد و تمام عبارات مشابه، اعلام کد استاندارد HTTP است. احتمالا HTTP را در ابتدای آدرس سایت (URL) دیدید. HTTP یک پروتکل انتقال اطلاعات است. اگر not found 404 را مشاهده کردید، یعنی سرور اطلاعات درخواست شده را پیدا نمیکند.
-
تمپلیت سئو برای پروژه230,000 تومان – 1,250,000 تومان
-
KPI پلن سئو برای ۱۲ ماه350,000 تومان – 2,500,000 تومان
-
بریف محتوای متنی280,000 تومان – 1,250,000 تومان
-
تقویم مناسبتهای ۱۴۰۳250,000 تومان – 1,500,000 تومان
وقتی روی لینک سایت کلیک میکنید، مشاهده خطای 404 ناامید کنندهترین پیامی است که کاربر خواهد دید. بعد از جستجو در صفحه نتایج گوگل، بالاخره کاربر لینک سایت شما را انتخاب میکند و هزار امید روی آن کلیک میکند. حتی تصور هم نمیکند، با پیام “صفحه مورد نظر یافت نشد.” مواجه شود.
این پیغام نه برای کاربر، نه برای صاحب سایت و نه حتی برای رباتهای گوگل خوشایند نیست. به عنوان یک کارشناس سئو، باید علت خطای 404 را پرس و جو شوید که در بخش بعدی به این مبحث میپردازیم. وبسایت رسمی ionos به بیان ساده خطای 404 را تعریف میکند:
You know the page: you click on a link, but instead of getting the site you want, an error pops up indicating that the requested page is not available.
ترجمه: شما صفحه را می شناسید: روی یک لینک کلیک می کنید، اما به جای دریافت سایت مورد نظر، خطایی ظاهر می شود که نشان می دهد صفحه درخواستی در دسترس نیست.
به گفته سایت Semrush همیشه صاحبان وب سایت ها خطاهای 404 را با ترس مشاهده می کنند:
Website owners tend to view 404 errors with dread.
Why? Because it means people can’t visit a page’s content even if they tried. Despite the hard work the website owner put into creating it.
But 404 errors aren’t always bad. In fact, they can help search engines appropriately index and rank your pages. We’ll get into that.
In this article, you’ll learn about error 404 in detail, including all its impacts. We’ll also explain how you can identify 404 errors on your website. And methods you can use to fix them too (if they need to be fixed).
علت ارور 404 چیست؟
برای پاسخ به علت ارور 404 چیست ، باید لیستی از تمام صفحات 404 سایت داشته باشید. ابزارهای بسیاری برای تشخیص لینک شکسته سایت وجود دارد اما مهمترین آنها Webmaster Tool و SEMRUSH است.
- ممکن است آدرس لینک (URL) را حذف کردید.
- آدرس لینک (URL) را اشتباه نوشتید.
- آدرس لینک (URL) را بدون توجه به لینکهای داخلی حذف کردید.
- ارتباط با سرور سایت قطع شده است.
- نام دامنه وارد شده اشتباه باشد.
یکی از مشکلاتی که وجود دارد، عدم اطلاع متخصصین از وجود صفحات 404 است. در پروسه سئو سایت، بررسی پیوندهای داخلی و خارجی سایت، یکی از وظایف محسوب میشود. اگر وبسایت خبری و وبلاگ دارید، باید لینکهای داخلی و خارجی را از طریق ابزار بررسی کنید. برای انتخاب وبسایت مناسب لینک خارجی، مطالعه مقالهای با عنوان بک لینک چیست؟ را پیشنهاد میکنیم.
چگونه خطای 404 را برطرف کنیم؟
برای رفع خطای Not Found 404، راه حلهای بسیاری وجود دارد. هر کدام از آنها را در زیر نام میبریم و اختصار توضیح میدهیم:
رفع خطای 404 با بارگذاری مجدد صفحه
همانطور که در بالا توضیح دادیم، خطای 404 اعلام قطع ارتباط سرور است. در واقع سرور توانایی یافتن اطلاعات درخواستی را ندارد. پیش از اینکه نگران شوید، بار دیگر با فشردن دکمه F5 کیبورد یا کلیک روی Refresh، بار دیگر صفحه مورد نظر را بارگذار کنید.
برای رفع ارور 404 ، URL را بررسی کنید
اگر آدرس صفحه را به صورت دستی تایپ کردید و یا از جایی کپی کردید یا روی یک عبارت کلیک کردید، احتمال وجود اشتباه تایپی در آدرس صفحه وجود دارد.
برای رفع لینک شکسته سایت حافظه پنهان مرورگر و کوکی را پاک کنید
احتمال اینکه مشکل از کش مرورگر سیستم باشد، بسیار زیاد است. با پاک کردن حافظه کش مرورگر و کوکی یا تعویض رایانه، شاید مشکل شما حل شود.
از تب incognito استفاده کنید
تفاوت مرورگر incognito که به روش زیر باز میشود با باز کردن مرورگر به روش معمول در عدم ذخیره اطلاعات سایت در حافظه Cach و Cooki است. یکبار دیگر آدرس سایت را با incognito یا ناشناس امتحان کنید. اگر همچنان مشکل ارور 404 وجود داشت، آخرین اقدام را امتحان کنید.
با مسئول سایت تماس بگیرید
برای اطلاع رسانی و رفع مشکل سایت، بهترین و آخرین راه، تماس با مسئول سایت است. در صفحه تماس با ما، چت آنلاین سایت یا هر راه ارتباطی دیگر با مسئولین سایت تماس بگیرید.
رفع خطای 404 در 3 مرحله
کارشناسان و مسئولین سایت هستید. اما هنوز راه حل رفع خطای 404 را پیدا نکردید؟ اگر وبسایت شما با وردپرس طراحی شده است، در این بخش چندین مراحل از بین بردن لینک شکسته سایت وردپرسی شما ارائه میکنیم:
مرحله اول: جمعآوری لیست خطای 404 با ابزار سئو
ابزارهای سئو مانند SEMRUSH و Search Console لیستی از خطاهای سایت از جمله صفحات شکسته را به شما ارائه میکنند. با این روش نگاه کلی به خطای 404 سایت خواهید داشت.
مرحله دوم: آنالیز لینکهای شکسته سایت
تمام لینکهای شکسته را تجزیه و تحلیل کنید. اگر محتوای ارزشمندی یا CTR بالایی دارند، با کمک ریدایرکت 301 مشکل را حل کنید. در یک مقاله مجزا به صورت جامع نرخ کلیک یا CTR را توضیح دادیم. مطالعه مقاله CTR چیست ، دید بهتری از سئو میدهد.
مرحله سوم: انتخاب بهترین راه حل
هر کدام از لینکهای شکسته به راه حل مناسب نیاز دارند. برخی از آنها باید ریدایرکت به صفحههایی مانند تماس با ما شوند و برخی به مقالهای مرتبط ریدایرکت شوند. اگر به طور کلی آدرس پاک شده باشد، به کمک سرچ کنسول باید به یک صفحه مرتبط ریدایرکت شوند.
اقدامات عملی برای رفع خطای 404 در وردپرس
پیوندهای ثابت یا تنظیمات Permalink را اصلاح کنید
به بخش Setting از پیشخوان وردپرس و بعد Permalink وارد شوید. روی Save Changes کلیک و تنظیمات Permalink را به روز رسانی کنید. یکبار دیگر لینکهای شکسته را در Search Console بررسی کنید. اگر هنوز مشکل برطرف نشده باید از روش دستی htaccess. استفاده کنید.
بروز رسانی فایل htaccess.
به سرور متصل و وارد کنترل پنل میزبانی سایت شوید. روی File-Manager کلیک کنید و وارد فایل htaccess. شوید. این فایل را در دو مسیر /wp-content/ و /wp-includes پیدا کنید.
سپس روی فایل htaccess. کلیک راست و گزینه File Permissions را انتخاب کنید. مجوز فایل را به حالت 666 تغییر دهید. تغییرات را ذخیره و مرحله قبل را تکرار کنید.
اگر به جای مرحله قبل، ویرایش htaccess. به صورت دستی را ترجیح میدهید، روی فایل کلیک راست کنید و در منوی باز شده روی گزینه Edit کلیک کنید.
در صفحه باز شده کد زیر را وارد کنید.
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index.php$ – [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress
ریدایرکت 301 برای صفحات حذف شده یا تغییر یافته
وبسایتهای وردپرسی ریدایرکت 301 را آسان کردند. برای این کار با استفاده از افزونه هایی مثل رنک مث یا یوست به راحتی ریدایرکت کنید. یکی از دلایلی که متخصصان سئو، کار با وبسایتهای وردپرسی را ترجیح میدهند، امکان رفع مشکلات فنی با استفاده از افزونه است. مشکلاتی مانند خطای Not Found 404 یا کاهش سرعت سایت از جمله مشکلات فنی سایت است. اگر با مشکل کاهش سرعت مواجه شدید میتوانید از خدمات افزایش سرعت سایت وردپرس بهره مند شوید.
بررسی تنظیمات DNS دامنه
با استفاده از ابزارهای آنلاین DNS Checker به راحتی تنظیمات DNS بررسی کنید. گاهی تنظیمات اشتباه برای DNS سایت مشکل خطای 404 را بوجود میآورد. ابزارهایی مانند DNSMap ,DNS Checker ,whatsmydns.me را به شما پیشنهاد میکنیم.
با سرویس میزبانی سایت تماس بگیرید
اگر هنوز متوجه علت و روش رفع خطای 404 نشدید، با ارائه دهنده سرویس میزبانی سایت تیکت بزنید. از واحد پشتیبانی بخواهید برای رفع این مشکل به شما کمک کنند.
صفحات لینک شکسته یا خطای 404 در سئو چه تاثیری دارد؟
احتمالا اصطلاح Crawl Baged به گوش شما رسیده است. یکی از تاثیرات منفی در سئو سایت افزایش کراول باجت است. این اصطلاح مدت زمانی است که رباتهای گوگل برای بررسی سایت صرف میکنند. در واقع رباتهای گوگل زمان مورد نظر را برای بررسی سایت میگذارند اما با صفحات لینک شکسته مواجه میشوند. این امر باعث هدر رفت زمان رباتها میشوند. به همین دلیل برای موتور جستجوی گوگل خوشایند نخواهد بود.
برای رفع مشکل Crawl Baged بهترین راهحل No Index کردن صفحات 404 است. برای این کار وارد فایل متنی Robots.txt شوید و دستورالعمل زیر را اضافه کنید. برای اینکه با فایل متنی ربات گوگل بیشتر آشنا شوید، مقاله فایل Robots.txt چیست؟ را مطالعه کنید.
یکی از مواردی که برای گوگل اهمیت بالایی دارد، تجربه کاربری است. ارور صفحات 404 تجربه کاربری را کاهش میدهد. کاربر عبارتی را لینک میکند و صفحه نتایج روی لینک سایت شما کلیک میکند. به جای مشاهده یک صفحه از اطلاعات با عبارت not found 404 مواجه میشود. علاوه بر اینکه ایندکس بودن این صفحات یک نمره منفی است، نارضایتی کاربر و خروج سریع از سایت و بازگشت به صفحه نتایج هم نمره منفی محسوب میشود.
جمع بندی خطای 404
خطای Not Found 404 بیان میکند که صفحه مورد نظر شما وجود ندارد. عوامل بسیاری در بروز این مشکل دخیل هستند. اگر علت را پیدا نکردید، با no index کردن صفحات 404 از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کنید. پس از این کار تمام صفحات را به صورت جداگانه بررسی و بهترین روش حل مسئله را انتخاب کنید. در صورتی تجربه شما در رفع این مشکل کم است، پیش از هر اقدامی به پشتیبانی میزبان سایت تیکت بزنید و درخواست راهنمایی کنید.
سوالات متداول
خطای 404 چیست؟
خطای 404 نمایش یک پیغام خطای پروتکل HTTP برای اطلاع “عدم وجود صفحه مورد نظر” به کاربر است.
عوامل بروز خطای 404 چیست؟
حذف صفحات بدون ریدایرکت، وجود مشکل در DNS،عدم بهروز رسانی تنظیمات فایل htaccess. از جمله عوامل وجود صفحات لینک شکسته است.
راه حل رفع ارور 404 چیست؟
1. ریدایرکت 301 برای هدایت کاربر به صفحهای دیگر
اعمال تنظیمات htaccess. به کمک پنل مدیریت میزبان سایت
اعمال تنظیمات فایل htaccess. به کمک پیشخوان وردپرس